CC fifa 2018 poster NAGRADE v2 03

 

 

Pravila nagradne igre

  1. ORGANIZATOR

U skladu sa Pravilnikom o sadržaju pravila, uslovima i načinu priređivanja nagradnih igara („Sl. Novine Federacije BiH“ br. 30/16), ovu nagradnu igru pod nazivom:“Igraj i osvoji FIFA nagrade”organizira i provodi Organizator - Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, Mostarsko raskršće bb, 71240 Hadžići (u daljem tekstu: Organizator), ID broj: 4200200160006, PDV broj: 200200160006.

2. TRAJANJE NAGRADNE IGRE

Nagradna igra započinje 15.06.2018. godine i traje do 15.07.2018. godine.

3. PODRUČJE ORGANIZIRANJA I PROVOĐENJA NAGRADNE IGRE

Nagradna igra se organizira i provodi na cjelokupnom području Federacije Bosne i Hercegovine.

4. PRAVO NA UČEŠĆE

U promotivnoj nagradnoj igri mogu učestvovati svi oni koji imaju prebivalište na području Bosne i Hercegovine.

Pravo na učešće nemaju osobe zaposlene kod Organizatora, osobe zaposlene kod Barlan B-H d.o.o, kod partnera koji direktno učestvuje u ovoj nagradnoj igri, kod neovisnih partnera, u reklamnim agencijama uključenim u ovu promociju, kao i najbliži članovi porodice bilo koje od navedenih osoba.

Dobitnici nagrada pružit će sve informacije i dokumente potrebne da bi se mogla primijeniti Pravila i ostali odgovarajući zakoni.

Ako je dobitnik nagrade maloljetna osoba ili osoba ograničenih sposobnosti, podobna je da primi nagradu samo uz odobrenje roditelja ili zakonskog staratelja. U tom slučaju roditelj ili zakonski staratelj mora predati potrebne dokumente, uključujući izjavu o pravu na učešće, izjavu o oslobađanju od odgovornosti, izjavu o ustupanju prava na javno objavljivanje te izjavu o prihvaćanju nagrade.

5.SVRHA ORGANIZIRANJA NAGRADNE IGRE

Svrha organiziranja nagradne igre je promocija proizvoda Coca-Cola i Coca-Cola ZERO u plastičnom nepovratnom pakovanju od 1,25 lit. I 2,0 lit. (1,25 L i 2,0 L PET).

6.NAČIN UČESTVOVANJA

a) Kupovinom promotivnih Coca-Cola i Coca-Cola ZERO 1,25 L i 2,0 L PET pakiranja stiče se pravo na učešće u navedenoj nagradnoj igri.

b) Učesnik je dužan na poleđini fiskalnog računa upisati svoje lične podatke: ime i prezime, br. kontakt telefona i punu adresu svog pebivališta.

c) Uredno popunjen fiskalni račun, kao potvrdu kupovine promotivnih pakiranja, učesnik je dužan ubaciti u posebno označene kutije za nagradnu igru, koje će biti postavljene na izlazu iz maloprodajnog objekta na vidnom mjestu.

d) Navedene kutije za nagradnu igru bit će posebno brendirane sa nazivom nagradne igre i označene Coca-Cola logom.

Ubacivanjem fiskalnih računa u promotivne kutije, na kojim je vidljiva kupovina promotivnih pakiranja, te su na poleđini uneseni neophodni lični podaci, učestvuje se u izvlačenju za nagrade, koje se izvlače na kraju nagradne igre.

7.IZVLAČENJE I PREUZIMANJE NAGRADA

30.07.2018. godine, održat će se izvlačenje nagrada. Dobitnici će biti izvučeni u sklopu nagradnog izvlačenja metodom slučajnog odabira. Izvlačenje će nadgledati tročlani komitet koga odabere Organizator. Odluka komiteta je konačna i obavezujuća i neće biti dozvoljena dalja korespondencija. Prilikom izvlačenja također će se izvući i alternativni dobitnici u slučaju potrebe za kontaktiranjem istih.

Svaka od ukupno 250 (dvijestopedeset) nagrada će biti izvučena i dodijeljena legitimnim dobitnicima.

Organizator zadržava pravo provjere ispravnosti fiskalnih računa na osnovu kojeg je dobitnik ostvario pravo na nagradu. Neispravni fiskalni računi, odnosno računi u kojima nije navedena kupovina promotivnih pakiranja ili nisu na poleđeni upisani lični podaci učesnika ili isti nisu nabavljeni kroz legitimne, dozvoljene kanale maloprodaje, biće odbijeni.

Nagrade će se dobitnicima dostavljati putem brze pošte na njihovu kućnu adresu, u roku od 15 (petnaest) dana, od dana izvlačenja.

Dobitnici seobavještavajudirektno. Jedantelefonskibroj i jedna osoba može dobitinajvišejednu (1) nagradu.

Dobitniku se nagrada može dodjeliti samo u slučaju da se predoči valjan identifikacioni dokument (lična karta, pasoš).

8. NAGRADE I PRIBLIŽNE MALOPRODAJNE VRIJEDNOSTI NAGRADA U BIH

Opis nagrade                   Količina                  Približna tržišna vrijednost    

Coca-Cola lopta                   250 kom.               250 X 8,36 KM = 2.089,00 KM

Coca-Cola ruksak                 250 kom.               250 X 9,71 KM = 2.429,00 KM

Coca-Cola peškir                 250 kom.                250 X 7,64 KM = 1.909,00 KM

Ukupna novčana vrijednost nagradnog fonda za Federaciju Bosne i Hercegovine iznosi 6.426,00 KM (PDV je uključen u navedeni iznos).

Broj nagrada je ograničen i ni u kojem slučaju neće biti dodijeljeno više nagrada nego što je predviđeno ovim Pravilima.

 

9. OBAVJEŠTAVANJE DOBITNIKA NAGRADA

  1. a)Svi dobitnici nagrada bit će obaviješteni putem telefona. Ukoliko ne bude moguće kontaktirati dobitnika nagrade u roku od 7 dana na osnovu broja mobitela upisanog na poleđini fiskalnog računa, dobitnik gubi pravo na nagradu, a obavještavaju se alternativni dobitnici u narednih 7 dana. Pravo na nagradu može biti prebačeno na treće lice putem punomoći pobjednika pred nadležnim sudom.
  1. b)Dobitnik nagrade je dužan dati sve potrebne informacije, kontakt osobi Organizatora nagradne igre.
  1. c)Dobitnici nagrada mogu biti pozvani da učestvuju u javnim događajima, te prihvaćaju uvjet da njihova imena, adrese i fotografije mogu biti korištene i objavljivane kao foto, audio i videomaterijal od strane Organizatora i njegovih pridruženih agencija i partnera koji direktno učestvuju u nagradnoj igri. Učestvovanjem u nagradnoj igri učesnici daju dozvolu Organizatoru da koristi njihova imena i/ili ličnost radi reklame ili prodaje bez kompenzacije.
  1. d)Ova pravila će biti objavljena u najmanje jednim dnevnim novinama na području FBiH po dobijanju saglasnosti Ministarstva finansija FBiH.
  1. e)Svi dobitnici nagrada će po završetku nagradne igre biti objavljeni u najmanje jednim dnevnim novinama na području FBiH.

Nadležni sud u slučaju spora je Općinski sud u Sarajevu.

 

10. PROVJERA PRAVA NA UČEŠĆE

Nagrada će biti uručena samo ako dobitnik ima pravo da učestvuje i ako u potpunosti prihvaća ova Pravila. Ako izvučeni dobitnik nema pravo na učešće, onda se obavještava alternativni dobitnik.

 

11. POREZ, ZAMJENA, PRIJENOS I ODGOVORNOST U VEZI S NAGRADOM

Organizator je odgovoran za sve poreze, naknade ili dažbine u vezi s nagradom, osim poreza na dohodak dobitnika nagradnih igara u skladu sa važećim zakonskim propisima. Nije dozvoljena nikakva zamjena nagrade njenom vrijednošću u novcu. Nagrade se ne mogu prenijeti niti ustupiti drugima prije nego što se izvrši njihovo uručenje dobitniku.

12. OTKAZIVANJE

Organizator ima pravo da jednostrano otkaže nagradnu igru u bilo kojoj fazi, uz obavještenje ukoliko bi došlo do materijalne povrede ili zloupotrebe Pravila ili događaja koji imaju karakter više sile. Ukoliko bi nastala neka od navedenih okolnosti, izvlačenje i distribucija nagrada bit će odmah obustavljeni jednostranom odlukom Organizatora, neovisno o potrebi za njenim eventualnim objavljivanjem. U tom slučaju neće se nadoknaditi troškovi, direktna ili indirektna šteta učesnicima u nagradnoj igri, niti će se nagradna igra održati.

 

13. ZVANIČNA PRAVILA NAGRADNE IGRE

Samim učešćem u ovoj nagradnoj igri učesnici prihvaćaju da ih ova Zvanična pravila obavezuju.

Dodatne informacije iz ovih Zvaničnih pravila mogu se dobiti pozivom na besplatnu Coca-Cola info liniju: 080 020 100, svakim danom od 9 do 17 sati, u periodu od 15.06.2018. do 15.07.2018. godine.

Odluke Organizatora donesene prema Pravilima o provođenju nagradne igre konačne su i obavezujuće za sve učesnike.

“Coca-Cola” je registrirani zaštitni znak tvrtke “The Coca-Cola Company”.

 

 

U Sarajevu, 05.06.2018. godine

Broj: 0101- 720/18


Akustika

Muzičke linije, DVD Playeri, Auto CD i DVD playeri, Fotoaparati , Kamere, Antene, Monitori...

Alati

Bušilice, Brusilice, Šlajferice, Aparati za varenje, Kompresori, Trimeri, Pumpe, Kopačice, Sitni alati

Auto kozmetika

Oprema za auto, Gume, Mirisi, Lanci, Brisači, Ratkape, Cerade, Akumulatori, Sajle, Trokut

Bijela tehnika

Hladnjaci, rashladne vitrine, Ledomati, Pećnice, Bojleri, Perilice, Kamini, Grijalice, Klime, Ventilatori

Igračke

Dječije igračke, Sportska oprema, Školski pribor, Program za plaže, Muzički instrumenti

Mali kućanski aparati

Blenderi, Sokovnici, Mikseri, Sjeckalice, Pegle, Mikrovalne, Kuhala, Pekači, Friteze

Mesnica

Teletina, Junetina, Piletina, Bravetina, Mljeveno, Marinirano

Motori i bicikli

Čoperi, Skuteri, Četverotočkaši, Tricikli, Veliki bicikli, Dječiji bicikli, Skatebordovi, Role, Kacige, Štitnici

Namještaj

Kuhinje, Dnevni boravci, Dječije sobe, Kreveti, Stolovi, Francuski ležajevi, Fotelje, Kauči, Sprave za vježbanje

Odjeća i obuća

Jakne, Majice, Džemperi, Košulje, Hlače, Suknje, Torbe, Kaiševi, Tene, Cipele, Čizme, Skafanderi

Rasvjeta

Lusteri, Visilice, Plafonjere, Lampe, Vanjska rasvjeta, Refletori, Solarna rasvjeta, Sijelice obične, štedne i halogene

Sanitarije

Tuš kabine, Kade, Ormarići, Monoblokovi, Umivaonici, Bidei, Vodokotlići, Sudoperi, Crijeva

Voće i povrće

Svježe, Sušeno, Konzervirano i Smrznuto voće i povrće