fbpx

Kompanija Robot bogatija je za još jedan prodajni centar. Kako saznajemo, Robot je 20.03.2020.godine u mjestu Matuzići Doboj-Jug otvorio novu trgovinu na 6 000 m2, te zaposlio 80 novih radnika.

‘’Iako smo planirali odgoditi otvorenje našeg novog prodajnog centra zbog trenutnih dešavanja u zemlji i regiji, odlučili smo suprotno. Odustali smo od mnogobrojnih  aktivnosti koje su prvobitno planirane, onemogućili bilo kakva masovna okupljanja, te organizovali put do sigurne kupovine. Smatramo da je u ovom momentu najpotrebnije našim građanima obezbijediti dovoljne količine osnovnih životnih proizvoda, koje su ovih dana u deficitu, te im na taj način olakšati i dati mogućnost kupovine. Pri tome zaposleno je novih 80 radnika, što je u ovim momentima za Doboj-Jug ohrabrujuća situacija. Kako je trgovina obezbijeđena dovoljnim količinama svih roba, na ovaj način smo djelomično umirili građane i obezbijedili njihove potrebe, a sve u cilju smanjenja panične situacije u zemlji. Trudimo se obezbijediti dovoljne količine svih roba i u ostalim trgovinama, kako bi se kupovina odvijala nesmetano.

Uložili smo sve svoje resurse u rješavanju trenutnih prepreka, te se nadamo da ćemo zajedno prevazići novonastalu situaciju. Napominjemo da se roba i dalje isporučuje prema redovnim isporukama, deficitarna roba dolazi sporije u ograničenim količinama zbog dužeg zadržavanja na graničnim prelazima, što je ujedno i jedini razlog kašnjenja takvih vrsta proizvoda u svim trgovinama, ali razloga za paniku nema.

Maksimalna posvećenost kupcima, briga o radnicima, niske cijene u ključnim momentima, samo su neki od pokazatelja društveno odgovorne pozicije i uloge ovog domaćeg trgovačkog lanca. Važno je znati na koga možemo računati u teškim trenucima, kompanija Robot je zasigurno jedna od njih.

Kompanija Robot – otvorenje novog prodajnog centra kao pomoć građanima